Späť

May 31, 2023

Rozvíjajte svoju kreativitu a schopnosť rozhodovať sa vďaka hre Dorfromantik

Michal Mikušovský

Rozvíjajte svoju kreativitu a schopnosť rozhodovať sa vďaka hre Dorfromantik

Stratégia, pri ktorej sa aj zabavíte, je vhodná pre celú rodinu.

Hráči sa v nej vyberajú na cestu, počas ktorej budú musieť budovať a rozširovať svoju krajinu pomocou rôznych dlaždíc. Aby ste vytvorili krásnu a funkčnú krajinu, musíte si vopred premyslieť, aké dlaždice si vyberiete a ako ich spojíte. To znamená, že napríklad dlaždice s ikonou stromu by sa mali spojiť s dlaždicou, na ktorej sa vyskytujú stromy, aby ste vytvorili les. Týmto spôsobom môžu hráči rozširovať svoje mestá, lesy, obilia, rieky, alebo železničné koľaje.

Plusy 

 

Mínusy

+ Jednoduchá a prístupná hrateľnosť pre hráčov všetkých vekových kategórií   - Pre niektorých hráčov môže byť hra príliš pomalá a nudná
+ Vizuálne pútavý a esteticky dizajn    
+ Strategické rozhodnutia, ktoré prinášajú rozvoj plánovacích zručností    
+ Možnosť relaxovať a vytvoriť si svoju unikátnu krajinku    
+ Upokojujúca hudba pri hraní    

 

Prínos pre dieťa

Deti si môžu rozvíjať schopnosti, ako je napríklad riešenie problémov, plánovanie a rozhodovanie. Hra môže pomôcť dieťaťu lepšie spolupracovať a komunikovať s ostatnými, keďže ju môže hrať so svojou rodinou. Vďaka tomu môžu spoločne diskutovať o svojich nápadoch na budovanie a rozširovanie krajiny.

Čo hra rozvíja

Plánovanie a logické myslenie   Hráči sa musia dopredu rozhodovať, ktoré dlaždice majú použiť a kde ich umiestniť, aby vytvorili fungujúcu krajinu. To pomáha rozvíjať schopnosť robiť rozhodnutia a učiť sa predvídať dôsledky svojich rozhodnutí, a taktiež logicky uvažovať.
     
Kreativita a priestorová predstavivosť   Hráči môžu vymýšľať nové a zaujímavé krajiny, vďaka ktorým môžu použiť svoju predstavivosť a kreativitu na vytváranie rôznych typov krajín.

 

Počet hráčov: 1

Vek: 3+

Platformy:   Switch, Windows